California Pengadilan saka Mréntahaké Drive Liyane Saham Menyang Jantung Wis Regejegan Employment Arbitrasi Perjanjian



Ing Armendariz, California Supreme Pengadilan dianakaké sing dadi bener ing negara hukum kabeh arbitrasi perjanjian ora bisa unconscionable, salah siji procedurally (minangka cara persetujuan iki mlebu) utawa substantively (minangka ing syarat-syarat persetujuan)Ing Armendariz standar, pengadilan aplikasi"ngusapake ukuran"pendekatan kanggo ngira-ngira hubungan antarane prosedural lan intine unconscionability, kuwi sing nuduhake kuwat saka siji bakal bolster banget nuduhake saka liyane. Pengadilan sing kaparingan kasektèn kanggo nimbang apa wae unconscionable pranata bisa severed saka persetujuan. Kados musuhan liwat employment arbitrasi biasane digawa dening unsophisticated karyawan ngakoni wis unwittingly waived sing tengen kanggo nyoba hakim, Trivedi melu penggugat sing presiden lan CEO saka Curexo Teknologi (Curexo). Ramesh Trivedi lan Curexo wis ngetik menyang employment persetujuan karo arbitrasi angger-angger ing kang pihak sarujuk kanggo ngadili sembarang musuhan sadurunge arbitrator tunggal dipilih saka kondhang Amérika Arbitrasi Association (AAA) miturut AAA kang Aturan Nasional kanggo Resolusi saka Employment Musuhan. Ing pasuryan yen iku, ing arbitrasi angger-angger muncul sing padha, iku ora matesi pegawe kang tengen kanggo panemuan utawa kemampuan kanggo nggawa tartamtu claims utawa matesi ukuran saka claims. Persetujuan kasedhiya ora mangu kanggo juragan kang mengko getun sing"berlaku party"bakal anduweni hak waras sawijining biaya lan fees agung saka partai liyane. Sawise Curexo mungkasi Trivedi (ing Halloween ing), mantan eksekutif digugat Curexo ing Alameda County Unggul Pengadilan alleging nimbulaké tumindak, kalebu umur, lomba, werna, lan nasional asal diskriminasi ing nglanggar Padha Employment lan Omah Tumindak (FEHA), uga claims ora adil laku bisnis, nerbitake saka kontrak, iman ala, lan disengojo infliction saka kahanan kang ora ngepenakke emosi. Pengadilan nyoba rek Curexo gerakan kanggo kedah arbitrasi, nemokake arbitrasi angger-angger dadi loro procedurally lan substantively unconscionable, lan gelem sever"masalah pranata,"mangkono concluding arbitrasi angger-angger iki unenforceable lan saéngga tumindak kanggo nerusake ing pengadilan.

Ing Trivedi pengadilan dianakaké sing arbitrasi angger-angger iki procedurally unconscionable ing telung latar iku iki disiapake dening Curexo, iku prentah njupuk-iku-utawa-ninggalake-iku bagéan saka employment persetujuan, lan Trivedi iki ora diwenehi salinan saka AAA aturan.

Pengadilan nyatet sing"gagal kanggo menehi Trivedi salinan saka AAA aturan iki ora prakara trifling"amarga"aturan ngluwihi liwat rong puluh-enem siji-diwenehi jarak kaca,"durung digawe ora referensi kanggo kasunyatan sing AAA ndadekake aturan siap kasedhiya kanggo ngundhuh ing sawijining website.

Trivedi pengadilan durung alamat apa arbitrasi panentu bakal unconscionable yen juragan gagal kanggo nyedhiyani pegawe karo arbitrasi aturan forum minangka lagi salajengipun diubah. Pengadilan uga dikutip"lack saka kautaman"saka arbitrasi angger-angger amarga iku"ana ing padha migunakaké jinis huruf lan ora luwih gelambir saka sembarang liyane panentu ing employment persetujuan,"lan nyatet iki salah siji faktor pengadilan bisa nimbang ing nentokake unconscionability. First, dening nyediakake sing"berlaku party"bakal anduweni hak waras biaya lan pengacara' fees, arbitrasi angger-angger iki inconsistent karo hukum katerangan sing ing FEHA a berlaku didakwa bisa waras kuwi biaya lan fees mung ngendi penggugat kang tumindak ana"soale, khayal, tanpa madegé, utawa nggawa ing iman ala."Pengadilan ketemu sing milutaken Trivedi kanggo ngadili ing angger-angger diselehake Trivedi"ing resiko luwih saka yen kang nggawa FEHA claims ing pengadilan."Pengadilan ditolak juragan nyoba kanggo nyimpen arbitrasi angger-angger dening sawijining pitakonan sing, ing acara wae, AAA aturan mbutuhake panengah kanggo fees penghargaan ing sesuai karo hukum ditrapake. Ing pengadilan nyatakake"nyadari ing document sing Trivedi tau diwenehake ora bisa ngganti Curexo saka efek saka kabeh panentu ing arbitrasi angger-angger kang mlebet lan mekso marang."Minangka liya lan kapisah lemah, pangadilan ketemu Curexo arbitrasi angger-angger kang injunctive relief panentu kanggo dadi substantively unconscionable. Panentu klebu ing statement sing"sauntara injunctive relief bisa, nanging ora perlu, bakal sought ing pengadilan hukum nalika tindakan arbitrasi sing ketundha"lan Pengadilan saka Mréntahaké sarujuk karo nyoba pangadilan kang pertimbangan ing nemokake unconscionability amarga"iku luwih kamungkinan sing juragan bakal ngupaya injunctive relief."Ing Pengadilan saka Mréntahaké, nanging, sarujuk karo nyoba pangadilan kang nemokake sing injunctive relief panentu diijini kanggo ngembake relief saka bisa dipikolehi ing Kode saka Prosedur Sipil.

Ing Trivedi kaputusan highlights terus memungsuhan karo kang California pengadilan ngira-ngira employment arbitrasi perjanjian.

Juragan kudu takon karo pitutur ing reviewing pegawe arbitrasi perjanjian kanggo nemtokake apa ana pranata sing bisa diterangke minangka unconscionable, salah siji procedurally utawa substantively, ing cahya saka Trivedi.

Nalika reviewing arbitrasi perjanjian, juragan kudu re-ngira-ngira apa arbitrasi paling forum kanggo adjudication saka pegawe musuhan. Minangka tansah, juragan kudu takon karo pitutur kanggo netepke keuntungan lan risiko saka arbitrasi.