sasi periode wektu uji cobo - jepang guide forum



Aku mentas iki ana proyek ing Jepang

Aku ora duwe karya visa, supaya bakal kudu dibayar internshipWis sapa kene ngalami arep liwat periode wektu uji cobo sadurunge njupuk nyewo full-time? Aku ngerti sing saben perusahaan beda, nanging aku ngene kaya kanggo ngerti apa wong beda-beda ngalami. Aku menehi munggah apik full-time proyek ing Amerika Serikat lan njupuk siji iki. Dadi, resiko paling gedhe iku aku ora nggawe iku liwat periode wektu uji cobo lan bali menyang Amerika Serikat jobless.

Proyek ing lapangan karir, supaya aku ora kuwatir bab saringan.

Aku ngerti akèh bab budaya Jepang, nanging aku wis tau manggon ing Jepang utawa makarya kanggo perusahaan Jepang sadurunge. Periode wektu uji cobo tegese perusahaan wis nyewo sampeyan, kaya karo liyane ana lengkap-wektu, karyawan biasa (kontrak employment wis diwiwiti), karo kabeh keuntungan sosial keamanan, nanging sing sak page telung sasi perusahaan cadangan hak kanggo mbatalake kontrak employment. Perusahaan bisa siksa kontrak yen sak page telung sasi panjenengan saksi, sikap tindak tanduk, utawa pase ing performing proyek iki akeh ala (iku ora sing padha bisa geni sing kanggo ana alesan) utawa wis ngapusi bab pengalaman kepungkur. Sawise sampeyan wis makarya kanggo perusahaan kanggo ing paling patbelas dina, malah sak periode wektu uji cobo, 'suwene' kabar (dina) dibutuhake yen padha pengin kanggo siksa kontrak, karo suwene mbayar. Aku duwe pitakonan bab panjenengan mbayar lan visa: malah sak dhisikan telung sasi, sampeyan bakal njupuk mbayar, tengen. Maksudku, mungkin sing dicokot luwih murah gaji, nanging mbayar. Yen padha nandheske ing ora mbayar, sing bakal njaluk lonceng weker muni, yen aku padha sampeyan. Upaminipun iku pancene ora dibayar: Njupuk visa kanggo dibayar internship (aku krungu iku wis diklasifikasikaké minangka 'budaya' visa) lan banjur kanggo visa karya bakal pindho alangan kanggo perusahaan, supaya bisa dadi luwih gampang kanggo wong-wong mau kanggo sponsor sampeyan kanggo kebak visa karya saka awal. Sampeyan lagi ora mengkono intern minangka bagéan saka universitas program banjur bali ngarep kanggo ngrampungake sarjana (aku assuming), supaya muni kaya visa karya luwih cocok. Aku ora ngerti apa industri sampeyan ana ing, nanging mung mriksa (ing liyane online sumber daya liyane' pengalaman) sing lagi ora jinis saka perusahaan sing bakal ngrekrut wong sementara, nalika interviewing wong, lan selehake sadurungé calon mung amarga padha ketemu wong sing luwih apik. Sing ngomong (ing profil panjenengan) sing mahasiswa, nanging sampeyan ora duwe gelar sarjana kang, bener. Digunakake, sampeyan ora bakal layak kanggo visa karya (mung dadi manawa.). Visa sponsor bisa complicate iku (kang ora aplikasi kanggo perusahaan Jepang hiring warga). Lan minangka kontrak employment wis bakal miwiti nalika periode wektu uji cobo wiwit, aku pracaya takon wong-wong mau kanggo visa karya sponsor saka awal bakal nggawe liyane pangertèn, IMHO. Iku ora dibayar, utamané amarga aku ora duwe visa karya, supaya aku bakal arep kanggo Jepang ing dina visa wisata. Interviewer marang kula sing sak internship, gaji bakal rembugan. Sak interview, aku takon yen aku urip ing Jepang sadurunge lan marang budaya Jepang beda saka budaya Kulon. Supaya, aku bisa dadi ing kanggo kejut budaya yen aku ora disiapake, kang aku wis aku. Aku perusahaan kepengin kula kanggo nyetel kanggo urip Japanese lan ora bakal kepunjulen dening kejut budaya sadurunge nerbitake kula visa karya. Aku ketemu mung umum sumber daya online bab wektu uji cobo suwé nanging wis ora maca bab apa wae pengalaman saka liyane. Bener, aku duwe gelar master saiki. Profil sandi lawas, lan aku wis ora dianyari wiwit aku pisanan digawe akun ing situs iki taun kepungkur. Gambaran proyek durung sebutno sing sponsor visa kasedhiya, nanging aku bakal duwe kanggo pindhah liwat sasi (ora dibayar) wektu uji cobo periode kapisan yen aku ora duwe salah siji wis.

Nanging, proyek nerangake karo -sasi periode wektu uji cobo

Aku mikir kanggo sawetara posisi ing perusahaan utawa ing industri kuwi minangka piwulang, wong bakal njaluk sing karya visa page sadurunge ninggalake negara sing ngarep. Lan ing kasus-kasus iku, padha ora duwe kanggo miwiti karya tengen adoh. Nanging ing kasus, aku duwe kanggo.) Sampeyan lagi ora mestine kanggo karya (mbayar utawa dibayar) ing sak wentoro pengunjung status - iki kanggo turis utawa bisnis lelungan. Ana cara babak iki, lan wong-wong apa, nanging perusahaan kudu ora mbutuhake saka sampeyan.) Telung sasi wektu uji cobo ngiring dening aplikasi visa. Sepisanan, sampeyan bisa aplikasi kanggo visa sapisan ing Jepang. Yen wis sareh, dokumen kanggo perusahaan, ngiring dening wektu kanggo aplikasi kanggo ngganti status karesidenan njupuk sawetara wektu - iki bakal perlu kanggo miwiti ora dawa sawise sampeyan miwiti 'bisa' dadi sponsor ora bisa gumantung ing telung sasi wektu uji cobo.) Lagi arep kanggo pitutur marang kowe samesthine gaji sawise sampeyan wis diwiwiti karya kanggo wong-wong mau lan wis nandur modhal ing tetep ing Jepang. Ora rembagan sadurunge sampeyan teka. Mungkin iki borderline ilegal laku umum ing IKU.

Nanging aku iku dipercaya sing wong looking for entri tingkat IKU posisi bakal wis duwe karya cocog ijin.

Manawa, padha njupuk resiko njupuk wong ing saka luar negeri, nanging sing ora masalah saka pegawe, sing bisnis sing masalah. Apa kanggo mungkasi wong-wong mau njupuk telung sasi free bisa metu saka sampeyan (lan liya-liyane) banjur ora makaryakke sampeyan utawa aturan sing gaji kurang banget sing dipeksa kanggo nampa gadhah ngginakaken supaya akeh wektu lan dhuwit ing wong-wong mau - lan padha terus status imigrasi liwat sampeyan. Mbebayani Aku mikir sampeyan kudu ngrembug iki karo panguwasa imigrasi kanggo mangerteni yen iku legal sadurunge sampeyan sijine dhewe supaya akeh ing daya. Sampeyan bakal ngadhepi masalah praktis banget. Minangka non-penduduk, sampeyan ora bakal bisa kanggo njaluk akun bank, insurance kesehatan, sing tepat akomodasi, sel telpon etc. Sing ora muni kaya urutan tengen saka iku. Mesti wae, ora ana siji wis a visa karya kanggo Jepang yen padha manggon ing sanjabane Jepang.

Juragan, yen padha arep kanggo ngrekrut sampeyan, perlu kanggo sponsor sampeyan kanggo visa supaya sampeyan duwe siji lan sampeyan bisa kanggo wong-wong mau Mung clarifying) kasebut dening Mr. Snippy Yen sampeyan ana ing Jepang, sampeyan bakal aplikasi kanggo owah-owahan ing status penduduk (iku bener, sampeyan ora aplikasi kanggo visa yen sampeyan ana ing Jepang).

Nanging prosedur iki mbutuhake sampeyan kanggo nggawa jurusan certificate lan dokumen liyane sing uga wis potensial juragan takon sampeyan kanggo ngowahi iki. Maneh, aku ora duwe pengalaman firsthand, lan aku ora malah ing lapangan IT, aku pangarep-arep sampeyan bisa ngobrol karo wong-wong karo pengalaman firsthand.