Telung Prinsip Penting saka Pangayoman Konsumen ing Jepang - Jepang Industri News



Media ngaruh kacarita sing ing wektu konferensi penet kasep

"Aku nuwun."Sampeyan bakal wis ngalami iki ing paling sapisan yen sampeyan nglampahi sawetara wektu karo wong-wong Jepang: tembung pisanan teka metu saka wong kang tutuk asring tembung njaluk ngapuraIki ora mung cilik ing individu tingkat, nanging uga ing bisnis konteks. Kita asring teka tengen kahanan ngendi manajemen perusahaan Jepang kejiret ing skandal apologizes ing konferensi penet karo jero, long-tahan gandhewo.

Nalika kita dicekel bocah, kita memulang kanggo nggawe ngapuro sadurunge nggawe alesan.

Kita sing mulang sing ing cara iki, iku bakal pindhah lancar lan ora bakal berkembang menyang regejegan. Counterparty uga ngarepake tembung njaluk ngapura saka sampeyan. Nalika perusahaan nimbulaké skandal, konsumen lan penet sing ngengkel kanggo krungu njaluk ngapura saka perusahaan. Yen perusahaan ngalahake cara njaluk ngapura kanti awon, reputasi elek tremendously. Iku penting kanggo ngerti, sanadyan, sing ing bisnis konteks iku ora nyata njaluk ngapura, nanging formalitas saka runtut kang paling penting. Apik conto kuwi kasus seger kanggo kita pikiran sing McDonalds Jepang lan Benesse Corporation.

McDonalds Jepang digunakake metu-saka-tanggal pitik kanggo nuggets pitik lan Benesse Corporation iki melu ing skandal saka bocor pribadi informasi.

McDonalds ora terus konferensi penet nganti financial asil konferensi, kang ana sepuluh dina sawise kedadean teka kanggo ngerti.

Paling wiyar-dikenal kasus sing Takefuji lan Nova

Pencet escalated McDonalds' mundhut saka kapercayan saka konsumen, kang ngasilaken ing dhuwur ngrekam mundhut saka. Ing tangan liyane, Benesse Corporation kang gerakan menyang nyekeli konferensi iki cepet. Nanging, nalika penet takon manajemen yen perusahaan ing fault utawa yen Benesse nganggep dhewe korban, manajemen wangsulane sing ing wayahe iki, perusahaan ing fault. Komentar"ing wayahe"iki dijupuk sing perusahaan dodging tanggung jawab.

Sawise kedadean, Benesse ilang dateng saka konsumen, lan anggota kadhaptar plunged saka. rong yuta wong kanggo pitung yuta.

Perusahaan ilang telung puluh lima persen saka sawijining anggota. Senajan ora kabeh scandals njedhul saka ilegal aktivitas kita wis katon saka kasus ndhuwur, perusahaan kudu tansah mbayar manungsa waé kanggo tundhuk legal lan netepake kawicaksanan kanggo tindakake nalika non-selaras punika dideteksi. Secara harfiah, perusahaan sing dibutuhaké kanggo tundhuk marang kabeh hukum. Non-selaras hukum, kang perusahaan manajemen bisa mikir prakara cilik, bisa nampa abot umum backlash yen manajemen conveys sawijining pesen berhasil. Contone, ing, bangsa-sudhut chain hotel Toyoko Inn wis melu ing remodel kamar kanggo wong dipatèni kanggo standar kamar lan kamar kantor, kang ana ing nglanggar saka bangunan standar tumindak lan kotamadya bylaw.

CEO ing konferensi penet digunakake comparison kanggo nerangake iki kegiatan ilegal, matur sing ilegal remodel iki kaya nyopir mobil ing kacepetan saka sewidak lima kilometer per jam nalika angger-angger kacepetan sewidak kilometer per jam.

Media massa ngritik statement lan perusahaan nandhang macem-macem merbawani negatif minangka asil. Saben industri wis menehi unik peraturan, lan perusahaan sing dibutuhaké kanggo riset lan tundhuk karo kabeh peraturan. Peraturan sing cocog kanggo paling perusahaan sing konsumen peraturan protection, kang aplikasi kanggo B-kanggo-C bisnis. Ing ngisor iki aku kaya kanggo introduce ringkesan saka pangayoman konsumen peraturan. Konsumen Peraturan Pangayoman kalebu antara liya Konsumen Kontrak Hukum, Kasebut Transaksi Komersial Hukum, Cicilan Dodolan Hukum, Neng Ngarep Dodolan Hukum, Dhuwit Kredit Bisnis Tumindak, lan Tarif Kapentingan Watesan Tumindak. Antarane wong-wong, Konsumen Kontrak Hukum lan Kasebut Transaksi Komersial Hukum sing principal peraturan.

Konsumen Kontrak Hukum ngidini konsumen kanggo mbatalake kontrak nalika tuntutan dening panyedhiya layanan wis rampung ing tartamtu boten cecek cara lan roso sepi kontrak syarat-syarat lan kahanan sing ora adil kanggo konsumen.

Hukum ditrapake kanggo kabeh transaksi antarane konsumen lan enterprises, nanging, iku sipil angger-angger lan ora nyedhiyani administratif panggonan utawa dendo kanggo nglanggar hukum. Konsumen, kanggo contone, sing anduweni hak kanggo mbatalake kontrak yen panyedhiya layanan ing wektu tuntutan (aku) ngandhani ngapusi, (ii) ngandhani konsumen bisa nggawe mediawiki kanthi cetha, (iii) mung ngandhani kaluwihan lan kurang cacat, lan (iv) tetep ing ngarep konsumen malah sawise takon kanggo ninggalake. Syarat-syarat lan kondisi kontrak antarane panyedhiya layanan lan konsumen bakal roso sepi yen (i) nolak kabeh responsibilities saka panyedhiya layanan, (ii) watesan responsibilities saka panyedhiya layanan ing kabeh kahanan, (iii) kapentingan tarif kanggo telat pembayaran disetel luwih saka. enem persen saben taun, (iv) opo wae kahanan liyane kang panggonan sepihak kerugian kanggo konsumen. Kasebut Transaksi Komersial Hukum tujuan kanggo nyegah heinous utawa ilegal tuntutan aktivitas saka panyedhiya layanan ing urutan kanggo nglindhungi konsumen. Hukum iki bedo saka Konsumen hukum Kontrak ing nalika mantan ditrapake kanggo meh kabeh jinis-jinis saka kontrak antarane konsumen lan enterprises, sing terakhir iku ditrapake kanggo jinis-jinis tartamtu saka kontrak ditetepake dening hukum lan panyedhiya layanan ing nerbitake saka mantan hukum uga tundhuk administratif panggonan lan utawa dendo. Kasebut Transaksi Komersial Hukum uga menehi kewajiban panyedhiya layanan kudu tindakake kanggo jinis-jinis tartamtu saka kontrak, kayata layang saka dokumen tinulis kanggo konsumen. Kanggo sawetara jinis saka kontrak, konsumen uga siksa persetujuan sak cooling mati periode tanpa alesan. Amarga saka non-selaras saka konsumen pangayoman hukum, sawetara perusahaan padha di-push menyang key insolvency carane nggawe. Mantan perusahaan finance konsumen. Nalika Pengadilan Supreme biji sing kumpulan saka kapentingan liwat kukumipun kapentingan iki marang Kapentingan Tarif Watesan Tumindak, utang padha diijini kanggo dikarepake mbayar maneh liwat mbayar kapentingan. Minangka asil, perusahaan finance konsumen padha dipeksa kanggo mbayar maneh jumlah akeh dhuwit kanggo utang, kang micu insolvency saka Takefuji lan liyane perusahaan finance konsumen. Nova iki gedhe inggris wulangan perusahaan, kang bangkrut amarga sukses massive kontrak cancellations sawise Supreme Pengadilan mrentah sing bagéan saka angger-angger ing kontrak antarane perusahaan lan konsumen iki marang Kasebut Transaksi Komersial Hukum. Karo sawijining budaya njaluk ngapura, sawijining fokus ing selaras legal lan kenceng pangayoman konsumen peraturan, Jepang wis dhasaran kanggo nggawe manawa perusahaan karya ing kapentingan negara kang yuta konsumen. Kanggo sapa mengkono bisnis ing Jepang utawa ngelingi kanggo nglakoni, iku penting kanggo ngerti sing ing sawetara kasus iku ora ketok apa tartamtu bisnis aktivitas sing marang pangayoman konsumen prinsip. Nanging, sawise iku wis mrentah supaya dening pengadilan, utawa media massa bakal melu, ana impact amba ing perusahaan. Minangka kaya, kita maringi pitutur sing perusahaan kudu njupuk posisi konservatif karo bab kanggo pangayoman konsumen ing Jepang. Sampeyan bakal nampa mingguan roundup ing apa wis diterbitake lan bakal munggah kanggo tanggal khusus nawakake. Wigati: Kita nyimpen ngetik data kanggo ngirim newsletter. Sampeyan bisa tansah gampang batal Informasi sing luwih ing data nangani: Kebijakan Privasi.